Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Langalló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg túró
  • 1 teáskanál só
  • 6 evőkanál víz
  • 6 evőkanál olaj

Feltét

  • 150 g tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szalonna
  • kolbász
  • lilahagyma
  • reszelt sajt

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, amíg egységes, rugalmas állagú nem lesz. A kész tésztát egy kiolajozott gáztepsibe tesszük, és kézzel vagy sodrófával egyenletesen belenyújtjuk.

A tejfölt egy kis tálban összekeverjük az apróra vágott fokhagymával, majd egyenletesen megkenjük vele a tészta tetejét.

A húsos, füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk, a kolbászt karikákra szeleteljük, és ízlés szerint elosztjuk a tészta tetején. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk, és szintén egyenletesen elosztjuk a feltéten.

Végül a langalló tetejét bőven megszórjuk reszelt sajttal.

A tepsit előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 180 °C-on sütjük. A sütés során figyeljük, hogy az alja mikor kezd barnulni – ez jelzi, hogy a langalló elkészült.

Frissen, forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/langallo-3/