Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A lisztet összekeverjük a sóval és az áttört burgonyával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet. A tésztát alaposan összedolgozzuk, és letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő. Ha hamarabb megkel, nem szükséges kivárni az egy órát. A megkelt tésztát kivajazott tepsibe tesszük, kézzel […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Napocska80
Beküldte: 2013.05.31.

A tésztához

Feltéthez

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A lisztet összekeverjük a sóval és az áttört burgonyával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet. A tésztát alaposan összedolgozzuk, és letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő. Ha hamarabb megkel, nem szükséges kivárni az egy órát.

A megkelt tésztát kivajazott tepsibe tesszük, kézzel egyenletesen belenyomkodjuk. 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük.

Közben a tejfölt elkeverjük kevés sóval és borssal. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítjuk, hogy könnyebben elkenhető legyen. Az elősütött tésztára egyenletesen rákenjük a tejfölös keveréket, majd elosztjuk rajta a császárszalonnát, a szeletekre vágott lila hagymát, paprikát és paradicsomot.

A langallót visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon további 15 percig sütjük, amíg a feltétek átsülnek és a tészta széle aranybarnára pirul.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Napocska80
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is