Elkészítése
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A lisztet összekeverjük a sóval és az áttört burgonyával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet. A tésztát alaposan összedolgozzuk, és letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő. Ha hamarabb megkel, nem szükséges kivárni az egy órát.
A megkelt tésztát kivajazott tepsibe tesszük, kézzel egyenletesen belenyomkodjuk. 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük.
Közben a tejfölt elkeverjük kevés sóval és borssal. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítjuk, hogy könnyebben elkenhető legyen. Az elősütött tésztára egyenletesen rákenjük a tejfölös keveréket, majd elosztjuk rajta a császárszalonnát, a szeletekre vágott lila hagymát, paprikát és paradicsomot.
A langallót visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon további 15 percig sütjük, amíg a feltétek átsülnek és a tészta széle aranybarnára pirul.
