Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Langalló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 80 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál só
  • 2 dl langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 5 dkg friss élesztő
  • 2-3 fej főtt, áttört burgonya

Feltéthez

  • 330 g tejföl
  • só
  • bors
  • 40 dkg császárszalonna
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 darab paradicsom

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A lisztet összekeverjük a sóval és az áttört burgonyával, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet. A tésztát alaposan összedolgozzuk, és letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő. Ha hamarabb megkel, nem szükséges kivárni az egy órát.

A megkelt tésztát kivajazott tepsibe tesszük, kézzel egyenletesen belenyomkodjuk. 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük.

Közben a tejfölt elkeverjük kevés sóval és borssal. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítjuk, hogy könnyebben elkenhető legyen. Az elősütött tésztára egyenletesen rákenjük a tejfölös keveréket, majd elosztjuk rajta a császárszalonnát, a szeletekre vágott lila hagymát, paprikát és paradicsomot.

A langallót visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon további 15 percig sütjük, amíg a feltétek átsülnek és a tészta széle aranybarnára pirul.

https://receptneked.wps.hu/teszta/langallo-4/