Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langalló, más néven kenyérlángos, igazi magyaros fogás, amely a kemencés ételek hangulatát idézi. Laktató, ízletes, és a feltétek variálásával mindig egy kicsit más lesz. Ideális családi vacsorára vagy baráti összejövetelre, amikor valami tartalmas, mégis egyszerűen elkészíthető ételt szeretnénk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.10.20.

Tészta

Feltét

Elkészítése

Tészta

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót. Az élesztőt kevés meleg vízben és cukorral felfuttatjuk kb. 15 perc alatt. Hozzáöntjük a liszthez, majd a maradék meleg vízzel alaposan összegyúrjuk. A tésztát pihentetjük néhány percig, hogy megkeljen.

Feltét előkészítése

Amíg a tészta pihen, felszeleteljük a lila hagymát, a szalonnát és a tarját kisebb kockákra vágjuk. A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával és egy kevés sóval. Ha szeretnénk, előkészítjük a kukoricát és a kolbászt is.

Sütés

A megkelt tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 5 percig elősütjük. Ezután kivesszük, megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a feltétekkel (szalonna, tarja, hagyma, kukorica, kolbász), majd a tetejére reszelt sajtot hintünk. Visszatesszük a sütőbe, és további 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tipp

Ha ropogósabb alapot szeretnénk, a tésztát vékonyabbra is nyújthatjuk. A tejfölbe keverhetünk friss zöldfűszereket, például petrezselymet vagy snidlinget, így frissebb ízt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is