Elkészítése
Tészta
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót. Az élesztőt kevés meleg vízben és cukorral felfuttatjuk kb. 15 perc alatt. Hozzáöntjük a liszthez, majd a maradék meleg vízzel alaposan összegyúrjuk. A tésztát pihentetjük néhány percig, hogy megkeljen.
Feltét előkészítése
Amíg a tészta pihen, felszeleteljük a lila hagymát, a szalonnát és a tarját kisebb kockákra vágjuk. A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával és egy kevés sóval. Ha szeretnénk, előkészítjük a kukoricát és a kolbászt is.
Sütés
A megkelt tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 5 percig elősütjük. Ezután kivesszük, megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a feltétekkel (szalonna, tarja, hagyma, kukorica, kolbász), majd a tetejére reszelt sajtot hintünk. Visszatesszük a sütőbe, és további 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tipp
Ha ropogósabb alapot szeretnénk, a tésztát vékonyabbra is nyújthatjuk. A tejfölbe keverhetünk friss zöldfűszereket, például petrezselymet vagy snidlinget, így frissebb ízt kapunk.
