Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Langalló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • 0,5 evőkanál só
  • 250 ml meleg víz (lehet még egy kicsivel több is, de óvatosan, a liszttől függ)

Feltét

  • 250 ml tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • húsos szalonna (vagy tartja )
  • kukorica
  • reszelt sajt
  • kolbász

Elkészítése

Tészta

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót. Az élesztőt kevés meleg vízben és cukorral felfuttatjuk kb. 15 perc alatt. Hozzáöntjük a liszthez, majd a maradék meleg vízzel alaposan összegyúrjuk. A tésztát pihentetjük néhány percig, hogy megkeljen.

Feltét előkészítése

Amíg a tészta pihen, felszeleteljük a lila hagymát, a szalonnát és a tarját kisebb kockákra vágjuk. A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával és egy kevés sóval. Ha szeretnénk, előkészítjük a kukoricát és a kolbászt is.

Sütés

A megkelt tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 5 percig elősütjük. Ezután kivesszük, megkenjük a fokhagymás tejföllel, megszórjuk a feltétekkel (szalonna, tarja, hagyma, kukorica, kolbász), majd a tetejére reszelt sajtot hintünk. Visszatesszük a sütőbe, és további 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tipp

Ha ropogósabb alapot szeretnénk, a tésztát vékonyabbra is nyújthatjuk. A tejfölbe keverhetünk friss zöldfűszereket, például petrezselymet vagy snidlinget, így frissebb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/langallo-5/