Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Langalló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál joghurt
  • 2 evőkanál libazsír (vagy kacsa)
  • 2 kisebb burgonya
  • 2 teáskanál só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kávéskanál kristálycukor

A kenéshez

  • 3 dl tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma

A feltéthez

  • 0,5 szál füstölt kolbász
  • 1 szál póréhagyma (vagy 1 csomag újhagyma )
  • 30 dkg sonka
  • 25 dkg füstölt sajt

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk.

Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük.

A sonkát vékonyan csíkozzuk. A bacont apró kockákra vágjuk. A póréhagymát, kolbászt, vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük.

A sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben /a sajt kivételével /.

Meglocsoljuk a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul. Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

https://receptneked.wps.hu/teszta/langallo/