Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Lángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk az egész tojást, a sót, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztát hagyjuk duplájára kelni. Amikor a tészta megkelt, olajos kézzel ízlés szerint darabokat tépünk belőle, és kihúzogatjuk. A formázott tésztát forró olajban aranybarnára sütjük. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.16.

Hozzávalók

Sütéshez

Elkészítése

A tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk az egész tojást, a sót, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztát hagyjuk duplájára kelni.

Amikor a tészta megkelt, olajos kézzel ízlés szerint darabokat tépünk belőle, és kihúzogatjuk. A formázott tésztát forró olajban aranybarnára sütjük. Sütés után a lángosra azonnal rátehetünk tejfölt, reszelt sajtot vagy préselt fokhagymát, ízlés szerint.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is