Elkészítése
A lisztet egy nagy tálba szórjuk, és a közepén egy nagyobb mélyedést készítünk. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben. A tojásokat egyenként feltörjük és a liszthez adjuk, majd hozzákeverjük a sót és a kefireket. A felfuttatott élesztőt is beleöntjük, és fakanállal addig dolgozzuk a tésztát, amíg hólyagos nem lesz. Meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.
Mikor megkelt, újra átgyúrjuk (ekkor már elég 2-3 percig dagasztani), majd ismét kelesztjük. Ezután lisztezett nyújtódeszkára tesszük a tésztát, és olajos kézzel tenyérnyi nagyságú gombócokat formázunk belőle. A gombócokat még 2 órát pihentetjük.
A sütéshez forró olajban sütjük készre a gombócokat. A tésztát közvetlenül az olaj előtt formázzuk, ne nyújtsuk ki előre, mert a deszkáról felemelve könnyen szétszakadhat.
Frissen tálalva az igazi! Jó étvágyat!
