Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Lángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy nagy tálba szórjuk, és a közepén egy nagyobb mélyedést készítünk. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben. A tojásokat egyenként feltörjük és a liszthez adjuk, majd hozzákeverjük a sót és a kefireket. A felfuttatott élesztőt is beleöntjük, és fakanállal addig dolgozzuk a tésztát, amíg hólyagos nem lesz. Meleg helyre tesszük, hogy megkeljen. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
malvai.zsike
Beküldte: 2013.01.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet egy nagy tálba szórjuk, és a közepén egy nagyobb mélyedést készítünk. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben. A tojásokat egyenként feltörjük és a liszthez adjuk, majd hozzákeverjük a sót és a kefireket. A felfuttatott élesztőt is beleöntjük, és fakanállal addig dolgozzuk a tésztát, amíg hólyagos nem lesz. Meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.

Mikor megkelt, újra átgyúrjuk (ekkor már elég 2-3 percig dagasztani), majd ismét kelesztjük. Ezután lisztezett nyújtódeszkára tesszük a tésztát, és olajos kézzel tenyérnyi nagyságú gombócokat formázunk belőle. A gombócokat még 2 órát pihentetjük.

A sütéshez forró olajban sütjük készre a gombócokat. A tésztát közvetlenül az olaj előtt formázzuk, ne nyújtsuk ki előre, mert a deszkáról felemelve könnyen szétszakadhat.

Frissen tálalva az igazi! Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
malvai.zsike
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is