Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 2 csomag szárított élesztő
  • 1 nagy doboz kefir (400ml)
  • 1 nagy doboz kaukázusi kefir
  • 1 kávéskanálnyi só
  • 3 db tojás
  • tejföl
  • sajt
  • fokhagyma

Elkészítése

A lisztet egy nagy tálba szórjuk, és a közepén egy nagyobb mélyedést készítünk. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben. A tojásokat egyenként feltörjük és a liszthez adjuk, majd hozzákeverjük a sót és a kefireket. A felfuttatott élesztőt is beleöntjük, és fakanállal addig dolgozzuk a tésztát, amíg hólyagos nem lesz. Meleg helyre tesszük, hogy megkeljen.

Mikor megkelt, újra átgyúrjuk (ekkor már elég 2-3 percig dagasztani), majd ismét kelesztjük. Ezután lisztezett nyújtódeszkára tesszük a tésztát, és olajos kézzel tenyérnyi nagyságú gombócokat formázunk belőle. A gombócokat még 2 órát pihentetjük.

A sütéshez forró olajban sütjük készre a gombócokat. A tésztát közvetlenül az olaj előtt formázzuk, ne nyújtsuk ki előre, mert a deszkáról felemelve könnyen szétszakadhat.

Frissen tálalva az igazi! Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/teszta/langos-3/