Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a klasszikus lángos recept igazi nyári kedvenc, de otthon bármikor elkészíthető. Puha belsejével és ropogós szélivel mindenki kedvence lehet, feltéttel vagy anélkül is. Elkészítés lépései Az élesztőt kevés cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. A liszthez, sóhoz, tejhez és langyos vízhez adjuk az élesztőt, majd a nokedli tésztánál kissé keményebb tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
anikò varga
Beküldte: 2013.08.16.

A lángoshoz

Tálaláshoz

Elkészítése

Ez a klasszikus lángos recept igazi nyári kedvenc, de otthon bármikor elkészíthető. Puha belsejével és ropogós szélivel mindenki kedvence lehet, feltéttel vagy anélkül is.

Elkészítés lépései

  1. Az élesztőt kevés cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A liszthez, sóhoz, tejhez és langyos vízhez adjuk az élesztőt, majd a nokedli tésztánál kissé keményebb tésztát dagasztunk.
  3. Letakarva duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztából olajos kézzel kisebb darabokat veszünk ki.
  5. Korongokat formázunk belőlük, majd bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  6. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
  7. Ízlés szerint fokhagymával, sóval, tejföllel, reszelt sajttal vagy más feltéttel kínáljuk.

Tipp

A lángos frissen a legfinomabb, de a tésztát előre is elkészíthetjük, és hűtőben egy éjszakát pihentethetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is