Elkészítése
Ez a klasszikus lángos recept igazi nyári kedvenc, de otthon bármikor elkészíthető. Puha belsejével és ropogós szélivel mindenki kedvence lehet, feltéttel vagy anélkül is.
Elkészítés lépései
- Az élesztőt kevés cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk.
- A liszthez, sóhoz, tejhez és langyos vízhez adjuk az élesztőt, majd a nokedli tésztánál kissé keményebb tésztát dagasztunk.
- Letakarva duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztából olajos kézzel kisebb darabokat veszünk ki.
- Korongokat formázunk belőlük, majd bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
- Ízlés szerint fokhagymával, sóval, tejföllel, reszelt sajttal vagy más feltéttel kínáljuk.
Tipp
A lángos frissen a legfinomabb, de a tésztát előre is elkészíthetjük, és hűtőben egy éjszakát pihentethetjük.
