Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A lángoshoz

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dl tej
  • 2 dl langyos víz

Tálaláshoz

  • fokhagyma
  • só
  • tejföl
  • sajt

Elkészítése

Ez a klasszikus lángos recept igazi nyári kedvenc, de otthon bármikor elkészíthető. Puha belsejével és ropogós szélivel mindenki kedvence lehet, feltéttel vagy anélkül is.

Elkészítés lépései

  1. Az élesztőt kevés cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A liszthez, sóhoz, tejhez és langyos vízhez adjuk az élesztőt, majd a nokedli tésztánál kissé keményebb tésztát dagasztunk.
  3. Letakarva duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztából olajos kézzel kisebb darabokat veszünk ki.
  5. Korongokat formázunk belőlük, majd bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  6. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
  7. Ízlés szerint fokhagymával, sóval, tejföllel, reszelt sajttal vagy más feltéttel kínáljuk.

Tipp

A lángos frissen a legfinomabb, de a tésztát előre is elkészíthetjük, és hűtőben egy éjszakát pihentethetjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/langos-4/