Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Lángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 3 dkg élesztő 1,5 dl tej 1 egész tojás 1 csapott teáskanál só 1,5 pohár kefir (175 g-osból) csipet cukor sütéshez olaj Elkészítése: Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet dagasztó tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a kefirt, a tojást, és elkezdjük dagasztani. Kb. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Koncz Andrea
Beküldte: 2015.07.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1,5 pohár kefir (175 g-osból)
  • csipet cukor
  • sütéshez olaj


Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet dagasztó tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a kefirt, a tojást, és elkezdjük dagasztani.

Kb. 4 órára a hűtőben pihentetjük a kész tésztát.

Ezután lisztezett táblán cipókat szaggatunk le belőle, kerek formára sodorjuk. Kicsit hagyjuk még kelni, majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

Tálaláskor többféle variáció létezik, én most fokhagymás tejfölt, pirított bacont, reszelt sajtot és lila hagymát raktam rá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Koncz Andrea
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is