Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 egész tojás
- 1 csapott teáskanál só
- 1,5 pohár kefir (175 g-osból)
- csipet cukor
- sütéshez olaj
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet dagasztó tálba szórjuk, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a kefirt, a tojást, és elkezdjük dagasztani.
Kb. 4 órára a hűtőben pihentetjük a kész tésztát.
Ezután lisztezett táblán cipókat szaggatunk le belőle, kerek formára sodorjuk. Kicsit hagyjuk még kelni, majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Tálaláskor többféle variáció létezik, én most fokhagymás tejfölt, pirított bacont, reszelt sajtot és lila hagymát raktam rá.


