Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 3 dkg élesztő 2 dl tej 2-2,5 dl víz só 2 ek olaj 1 tk cukor Elkészítése: A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut. Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2-2,5 dl víz
  • 2 ek olaj
  • 1 tk cukor


Elkészítése:

A tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut.

Egy tálba beletesszük a lisztet és a sót. Összekeverjük. A közepébe egy mélyedést csinálunk, és ebbe tesszük a 2 ek olajat, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, és a vizet apránként adagoljuk, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Amikor már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztő tálba tesszük, és kb. fél óra hosszat langyos helyen kelesztjük.

Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, majd kicsit távolabb tesszük egymástól. Konyharuhával letakarjuk, és így kelesztjük tovább. Amikor már szép nagyra megnőttek a tészták (kb. 30 perc), akkor el lehet kezdeni sütni.

Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Lecsepegtetjük, és törlőpapírra kiszedjük, hogy a maradék olajat is felszívja.

Tálaláskor sózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Aki szereti, még fokhagymával is jól megkenheti.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is