Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lapocka medvehagymás sajtmártásban spagettivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g sertés lapocka
  • 20 g mascarpone (vagy tömlős sajt )
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (préselve)
  • kb. 3 dl csirke alaplé
  • olívaolaj
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál medvehagyma pesto (vagy ízlés szerint zöldfűszer )
  • 1 csomag spagetti tészta
  • só
  • bors

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott, megmosott lapockát, és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd felöntjük az alaplével. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.

Ezután belekeverjük a sajtkrémet és a medvehagyma pestót. A keményítőt kevés vízben feloldjuk, majd az ételhez adjuk, hogy a mártás kissé besűrűsödjön.

Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a húsos mártással tálaljuk.

Tipp

Medvehagyma pesto helyett snidlinggel, petrezselyemmel vagy zellerzölddel is elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/teszta/lapocka-medvehagymas-sajtmartasban-spagettivel/