Elkészítése
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd addig pirítjuk, amíg kifehéredik. Egy kis pohár vízzel felöntjük, hogy ne égjen le, és fedő alatt puhára pároljuk.
A friss bazsalikomot felaprítjuk, és összekeverjük a paradicsomszósszal. Felforraljuk, majd a megpuhult húshoz keverjük.
A besamelmártáshoz a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Folyamatos keverés mellett sűrű mártássá főzzük.
Egy jénai tálat kivajazunk, az aljára kevés paradicsomos ragut teszünk, erre jön egy sor tészta, majd újra ragu, tészta, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tészta kerüljön, ezt leöntjük a besamelmártással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a lasagnét.

