Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát, sárgarépát, zellert/petrezselymet kockákra vágjuk és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és kevergetve pároljuk tovább, míg a hús szép barna nem lesz. Felöntjük a borral és tovább főzzuk míg el nem párolog, majd hozzákeverjük a paradicsomot és egy konzervnyi vizet is. Sózzuk, borsozzuk és kb 1 órán át főzzük kis lángon. Egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
hajni21
Beküldte: 2021.09.10.

Hozzávalók

A húsos alaphoz

Besamel

Elkészítése

A hagymát, sárgarépát, zellert/petrezselymet kockákra vágjuk és forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst és kevergetve pároljuk tovább, míg a hús szép barna nem lesz. Felöntjük a borral és tovább főzzuk míg el nem párolog, majd hozzákeverjük a paradicsomot és egy konzervnyi vizet is. Sózzuk, borsozzuk és kb 1 órán át főzzük kis lángon.

Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. Ha már szép sűrű, fokozatosan adjuk hozzá a tejet és végig kavargatjuk, hogy ne legyen csomós és sűrűre főzzük. Végül sóvál, parmezánnal és szerecsendióval ízesítjük, jol összekeverjük és levesszük a tűzrol.

Egy jénai tálat vagy kisebb tepsit kikenünk egy pici vajjal és az alján elterítünk egy adag besamel mártást. Erre rétegezzük előszür a lasagne tésztát, majd a húst, reszelt parmezánt és ismét besamel mártást. Ismételjük a rétegezést még el nem fogynak a hozzávalók. Legfelülre tészta réteget teszek, melyet még megkenek egy kis besamel mártással és jól meszórok sajttal.

175 fokon sütöm kb 40-45 percig (sütőtöl függ).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
hajni21
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is