Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lasagne bolognai szósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Szószhoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 700 g bolognai mártás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • só
  • bors

Besamelhez:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg finomliszt
  • 5 dkg vaj

Továbbá:

  • 12 darab lasagne tészta
  • 25 dkg sajt

Elkészítése

A hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rátesszük a darált húst és fehéredésig sütjük. Közben ízlés szerint sózzuk és borssal meghintjük. 1 dl vízzel felöntjük és puhára főzzük.

Ha megpuhult a hús, akkor felöntjük a bolognai szósszal és összeforraljuk.

A besamelhez vajon a lisztet megpirítjuk, majd a tejjel felöntjük. Közben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós a mártás. Közben sóval és borssal fűszerezzük. Ízlés szerint szerecsendió is adható hozzá, majd az egészet sűrűre főzzük.

Egy kisebb tepsit olajjal kikenünk. Az aljára a szószból teszünk, befedjük 3 lappal, szósz következik, majd reszelt sajt. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogytak az alapanyagok. Az utolsó réteg besamelt vastagon megszórjuk sajttal.

190 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/lasagne-bolognai-szosszal/