Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros derelye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál zsír
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étolaj

A töltelékhez

  • lekvár

Elkészítése

A krumplit héjában megfőzzük. Ha puha, leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, sót, a búzadarát és a cukrot, majd rugalmas, puha tésztává gyúrjuk. A krumplitól függően lehet, hogy több liszt kell hozzá, de óvatosan adjunk hozzá, ne legyen kemény a tészta.

Lisztezett munkafelületen vékonyra, 2-3 mm-re nyújtjuk, egy közepes pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. Mindegyikre egy kiskanál lekvárt teszünk. A derelye formázóba tesszük egyenként.

A megformázott tésztákat tálcára helyezzük, majd enyhén sós vízben kifőzzük.

Egy szélesebb lábasban főzzük ki, de csak 5-6 darabot tegyünk bele először.

A zsemlemorzsát a cukorral és étolajjal kissé megpirítjuk. Amikor a tészta feljön a víz tetejére kb 3-4 percig főzzük, majd pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/lekvaros-derelye-4/