Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Édes tészták

Tészta félék receptjei

Lekváros derelye (barátfüle)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3-4 szem krumpli 1 tojás 2 ek olaj liszt (amennyit a krumpli felvesz) só lekvár zsemlemorzsa (ízlés szerint) olaj Elkészítése: A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már puha, leszűrjük, és krumplinyomón átnyomjuk, majd teljesen kihűtjük. Ameddig hűl a krumpli, el lehet készíteni a pirított zsemlemorzsát. Egy serpenyőbe olajat […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3-4 szem krumpli
  • 1 tojás
  • 2 ek olaj
  • liszt (amennyit a krumpli felvesz)
  • lekvár
  • zsemlemorzsa (ízlés szerint)
  • olaj


Elkészítése:

A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor már puha, leszűrjük, és krumplinyomón átnyomjuk, majd teljesen kihűtjük.

Ameddig hűl a krumpli, el lehet készíteni a pirított zsemlemorzsát.

Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd feltesszük melegedni. Beleöntjük a zsemlemorzsát, és állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon szép aranybarnára pirítani. (Annyi olajon pirítjuk, hogy ne legyen túl száraz, de túl olajos sem.)

A kihűlt krumpli közepébe mélyedést csinálunk, beleteszünk pár evőkanál lisztet, az egész tojást, az olajat és pici sót.

Ezután elkezdem összegyúrni, és annyi lisztet adagolunk még hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tészta legyen belőle.

A jól összegyúrt tésztát lisztezett felületre tesszük és vékonyra kinyújtjuk. Derelyevágóval kb. egyforma négyzetekre felvágjuk.

Mindegyik tészta közepére egy kiskanálnyi lekvárt teszünk, és ráhajtjuk a tésztát. Kézzel jól összenyomkodjuk, hogy főzés közben nehogy szétnyíljon.

Forrásba lévő vízbe óvatosan beletesszük az elkészült derelyéket, és pár perc alatt készre főzzük. (Amikor már feljönnek a víz tetejére, még kb. 2-3 percig kell őket főzni.)

A megfőtt derelyéket szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a vízből, jól lecsepegtetjük, és szintén óvatosan beleforgatjuk az előzőleg megpirított zsemlemorzsába.

Tálaláskor a derelyéket ízlés szerint fahajas porcukorral megszórjuk, majd tejfölt csepegtetünk rá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is