Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg darált hús pár sárgarépa zöldborsó 1 kis tejföl vöröshagyma só 50 dkg tészta (fodros nagykocka vagy lebbencs) Elkészítése: A tésztát megfőzöm és lecsepegtetem. A vöröshagymát megpucolom és felkockázom, majd kevés zsiradékon megpirítom és ráöntöm a darált húst. Kis ideig pirítom a húst, majd sózom és felöntöm kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.06.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • pár sárgarépa
  • zöldborsó
  • 1 kis tejföl
  • vöröshagyma
  • 50 dkg tészta (fodros nagykocka vagy lebbencs)


Elkészítése:

A tésztát megfőzöm és lecsepegtetem.

A vöröshagymát megpucolom és felkockázom, majd kevés zsiradékon megpirítom és ráöntöm a darált húst. Kis ideig pirítom a húst, majd sózom és felöntöm kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi. A sárgarépákat megpucolom és vékony karikákra vágom, majd hozzákeverem a húshoz. Amint a sárgarépa is már majdnem megfőtt, hozzáadok 1-2 maréknyi zöldborsót és az egész ételt készre főzöm. Mielőtt kész lenne, hozzákeverek egy kis pohár tejfölt, majd 1-2 percig összeforralom az étellel.

A zöldséges pörköltön hagyok egy kis szaftot, majd hozzákeverem a lefőtt tésztát. Rövid ideig hagyom összeállni az ételt, a tészta fel fogja szívni a szaftot. Még melegen tálalom, díszítésként egy kanál tejfölt teszek minden adag tetejére.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is