Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lepénykenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 45 dkg finomliszt
  • 3,5 dl natúr joghurt
  • 3 dkg puha vaj (vagy 2 ek olaj )
  • 1 kiskanál só
  • 1 pici cukor
  • 2,5 dkg élesztő

Elkészítése

Ez a lepénykenyér gyorsan elkészíthető, rugalmas tésztaféleség, amelyet szinte bármilyen ételhez kínálhatunk. Remekül illik szaftos fogások mellé, de tölthetjük is, vagy egyszerűen mártogatáshoz fogyaszthatjuk.

Elkészítés lépései

  1. Kevés sós-cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a vajat és a joghurtot, majd jól kezelhető, nem ragacsos tésztát gyúrunk.
  3. Ha szükséges, kevés langyos vízzel lágyítjuk a tésztát.
  4. Letakarva, meleg helyen 60 percig pihentetjük.
  5. A megkelt tésztából kis egyforma gombócokat formázunk.
  6. Lisztezett deszkán sodrófával lepényeket nyújtunk belőlük.
  7. Forró teflonserpenyőben vagy faszénen aranybarna pöttyösre sütjük mindkét oldalukat.

Tipp

Ez a lepénykenyér sokféleképpen felhasználható: kínálhatjuk szaftos ételek mellé, tölthetjük húsokkal vagy zöldségekkel, feltekerhetjük, vagy akár mártogatáshoz is ideális. Hasonlít a spanyol tortillához, az indiai naanhoz vagy az olasz piadinához – érdemes többféle ízesítéssel kipróbálni.

https://receptneked.wps.hu/teszta/lepenykenyer/