A tejfölt simára keverjük az áttört fokhagymával. A füstölt pulykasonkát felkockázzuk, a csemegehagymát megmossuk és felkarikázzuk, a lilahagymát apróra vágjuk.
A leveles tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rászórjuk a sonkát, a csemegehagymát és a lilahagymát. Ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel, végül ráreszeljük a trappista sajtot.
Óvatosan feltekerjük, a végeit benyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét. A tetejét megkenjük felvert tojássárgájával, a szeletek helyét késsel bevagdossuk, majd ismét megszórjuk kevés reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
Tipp
A tölteléket variálhatjuk ízlés szerint: készíthetjük kolbásszal, sonka helyett csirkemellel, vagy tehetünk bele kukoricát és paprikát is. Melegen a legfinomabb, de hidegen is remek vendégváró falat.