Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tészta félék receptjei

Leveles tészta házilag

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A házi leveles tészta igazi kincs a konyhában, hiszen sokféleképpen felhasználható, legyen szó sós vagy édes finomságokról. Bár a bolti változat kényelmes megoldás, a saját készítésű tésztának páratlan állaga és frissessége van. Egy kis türelemmel és pihentetéssel tökéletes alapot kapunk pitékhez, pogácsákhoz vagy akár reggeli süteményekhez.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
anikò varga
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a tojásfehérjét, majd belekanalazzuk a hideg vizet és az ecetet. Addig dolgozzuk, amíg selymes, lágy tésztát nem kapunk.

Nyújtás és hajtogatás

A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd rolád szerűen feltekerjük, és négy részre vágjuk. Ezeket egyenként négyzet alakúra nyújtjuk, és egymásra helyezzük. Ezután éles késsel a tésztát negyedeljük, és ismét egymásra tesszük a rétegeket.

Pihentetés

A kész tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, és néhány órát pihentetjük, hogy a rétegek szépen kialakuljanak. Ízlésünk szerint felhasználhatjuk sós vagy édes változatban is, ugyanúgy, mint a boltban kapható leveles tésztát. Tapasztalat szerint, ha egy éjszakát pihen a hűtőben, még szebb és jobb állagot érhetünk el.

Tipp

Ha édes süteményhez készítjük, a rétegezés közben kevés porcukrot is szórhatunk a tésztára. Sós változat esetén aprított zöldfűszerekkel gazdagíthatjuk, így már az alap is finom ízeket hordoz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is