Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát apróra vágjuk, és a felmelegített olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockázott pulykacombot és a szalonnát, majd tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a szeletelt gombát és az aprított fokhagymát, majd közepes lángon addig pároljuk, amíg a gomba kiengedi a levét. Ekkor megszórjuk az őrölt paprikával, sóval és borssal ízesítjük, majd keverjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
kricsu
Beküldte: 2013.04.03.

Hozzávalók

A kenéshez

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, és a felmelegített olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockázott pulykacombot és a szalonnát, majd tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a szeletelt gombát és az aprított fokhagymát, majd közepes lángon addig pároljuk, amíg a gomba kiengedi a levét.

Ekkor megszórjuk az őrölt paprikával, sóval és borssal ízesítjük, majd keverjük össze alaposan. Vizet nem adunk hozzá, és időnként megkeverve addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

A lisztet és a tejfölt egy kevés vízzel vagy a ragu levével csomómentesre keverjük, majd a ragut besűrítjük vele. Hagyjuk még körülbelül 10 percig lassú tűzön főni, hogy a habarástól a ragu megfelelő állagot kapjon. Hagyjuk kicsit hűlni.

A leveles tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és egy kivajazott jénai tálat kibélelünk vele úgy, hogy a tészta szélei túllógjanak a tál peremén. Az elkészült ragut egyenletesen beleöntjük a tésztával bélelt tálba, és megszórjuk a reszelt sajttal. A túllógó tésztaszéleket ráhajtjuk a ragu tetejére, és a tésztát megkenjük felvert tojással vagy tejföllel.

Az előmelegített sütőben, 200 fokon, alsó-felső sütéssel körülbelül 40-45 percig sütjük, amíg a tészta aranybarnára sül és ropogós lesz. Ha szükséges, a sütés vége felé alufóliával lefedhetjük, hogy a teteje ne piruljon túl.

Miután elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Ez az ízletes, laktató fogás tökéletes választás ebédre vagy vacsorára!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
kricsu
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is