A hagymát apróra vágjuk, és a felmelegített olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockázott pulykacombot és a szalonnát, majd tovább pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a szeletelt gombát és az aprított fokhagymát, majd közepes lángon addig pároljuk, amíg a gomba kiengedi a levét.
Ekkor megszórjuk az őrölt paprikával, sóval és borssal ízesítjük, majd keverjük össze alaposan. Vizet nem adunk hozzá, és időnként megkeverve addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
A lisztet és a tejfölt egy kevés vízzel vagy a ragu levével csomómentesre keverjük, majd a ragut besűrítjük vele. Hagyjuk még körülbelül 10 percig lassú tűzön főni, hogy a habarástól a ragu megfelelő állagot kapjon. Hagyjuk kicsit hűlni.
A leveles tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és egy kivajazott jénai tálat kibélelünk vele úgy, hogy a tészta szélei túllógjanak a tál peremén. Az elkészült ragut egyenletesen beleöntjük a tésztával bélelt tálba, és megszórjuk a reszelt sajttal. A túllógó tésztaszéleket ráhajtjuk a ragu tetejére, és a tésztát megkenjük felvert tojással vagy tejföllel.
Az előmelegített sütőben, 200 fokon, alsó-felső sütéssel körülbelül 40-45 percig sütjük, amíg a tészta aranybarnára sül és ropogós lesz. Ha szükséges, a sütés vége felé alufóliával lefedhetjük, hogy a teteje ne piruljon túl.
Miután elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve tálaljuk.
Ez az ízletes, laktató fogás tökéletes választás ebédre vagy vacsorára!