Elkészítése
A kétféle lisztet összeszitáljuk egy deszkára, majd a közepébe mélyedést készítünk. Ebbe beleütjük a tojásokat, és rászórjuk a levendulát. Az egészet addig gyúrjuk, amíg szép fényes tésztát nem kapunk, amely már nem ragad a deszkához. A tésztát letakarva körülbelül 15 percig pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, majd széles metéltre vágjuk. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd a citrommártásra szedjük.
A citrommártáshoz összeolvasztjuk a vajat és az olajat, majd puhára pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Ezután hozzáreszeljük a fokhagymát és a citromhéjat. Meghintjük liszttel, kicsit lepirítjuk, majd felengedjük húslevessel és főzőtejszínnel. Az egészet összeforraljuk, sóval és borssal ízesítjük, végül belefacsarjuk a citromlevet. Azonnal tálaljuk a frissen kifőtt tésztával.
