Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Levendulás házitészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál levendula

Citrommártás

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0,5 db citrom héja
  • só
  • bors
  • 0,5 liter húsleves alaplé
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítése

A kétféle lisztet összeszitáljuk egy deszkára, majd a közepébe mélyedést készítünk. Ebbe beleütjük a tojásokat, és rászórjuk a levendulát. Az egészet addig gyúrjuk, amíg szép fényes tésztát nem kapunk, amely már nem ragad a deszkához. A tésztát letakarva körülbelül 15 percig pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, majd széles metéltre vágjuk. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd a citrommártásra szedjük.

A citrommártáshoz összeolvasztjuk a vajat és az olajat, majd puhára pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Ezután hozzáreszeljük a fokhagymát és a citromhéjat. Meghintjük liszttel, kicsit lepirítjuk, majd felengedjük húslevessel és főzőtejszínnel. Az egészet összeforraljuk, sóval és borssal ízesítjük, végül belefacsarjuk a citromlevet. Azonnal tálaljuk a frissen kifőtt tésztával.

https://receptneked.wps.hu/teszta/levendulas-haziteszta/