Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Megsütjük a paprikát egészben (akkor a legfinomabb, amikor grillen van sütve), majd a héját lehúzzuk, kiszedjük a magokat és feldaraboljuk a húsát. Megpirítjuk a kis kockára vágott hagymát kb 2 evőkanál olajon, majd hozzáadjuk a paprikát, a szeletekre vágott paradicsomot, erős paprikát (ha szeretjük), babérlevelet, maj sózzuk és borsozzuk. Főzzük lassú lángon, amíg krémes nem […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2018.10.16.

Hozzávalók

Elkészítése

Megsütjük a paprikát egészben (akkor a legfinomabb, amikor grillen van sütve), majd a héját lehúzzuk, kiszedjük a magokat és feldaraboljuk a húsát.

Megpirítjuk a kis kockára vágott hagymát kb 2 evőkanál olajon, majd hozzáadjuk a paprikát, a szeletekre vágott paradicsomot, erős paprikát (ha szeretjük), babérlevelet, maj sózzuk és borsozzuk.

Főzzük lassú lángon, amíg krémes nem lesz (nem kell nagyon sűrűre főzni!).

Amikor kész, akkor kivesszük a 3/4-ét, majd az edényben maradt részhez hozzáadjuk a parmezánt és botmixerrel pépesítjük.

Közben főzzük ki a tésztát. Amikor eltelt 5 perc a tészta főzéséből vegyük ki a tésztát a vízből (a főzővizet tartsuk meg, mert fogjuk használni a további főzéshez) és tegyük a lábasba, ahol a szósz 1/4-ét hagytuk, tegyünk egy kis főzővizet a szószhoz és folytassuk a főzést, amíg a tészta kész nem lesz. Kavargassuk és ha kell, adjunk mindég hozzá egy kis főzővizet.

Mikor a tészta készen van, hozzáadjuk a pépesített paprikakrémet és jól megkeverjük.

Bazsalikommal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is