Elkészítése
Megsütjük a paprikát egészben (akkor a legfinomabb, amikor grillen van sütve), majd a héját lehúzzuk, kiszedjük a magokat és feldaraboljuk a húsát.
Megpirítjuk a kis kockára vágott hagymát kb 2 evőkanál olajon, majd hozzáadjuk a paprikát, a szeletekre vágott paradicsomot, erős paprikát (ha szeretjük), babérlevelet, maj sózzuk és borsozzuk.
Főzzük lassú lángon, amíg krémes nem lesz (nem kell nagyon sűrűre főzni!).
Amikor kész, akkor kivesszük a 3/4-ét, majd az edényben maradt részhez hozzáadjuk a parmezánt és botmixerrel pépesítjük.
Közben főzzük ki a tésztát. Amikor eltelt 5 perc a tészta főzéséből vegyük ki a tésztát a vízből (a főzővizet tartsuk meg, mert fogjuk használni a további főzéshez) és tegyük a lábasba, ahol a szósz 1/4-ét hagytuk, tegyünk egy kis főzővizet a szószhoz és folytassuk a főzést, amíg a tészta kész nem lesz. Kavargassuk és ha kell, adjunk mindég hozzá egy kis főzővizet.
Mikor a tészta készen van, hozzáadjuk a pépesített paprikakrémet és jól megkeverjük.
Bazsalikommal tálaljuk.

