Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Máglyarakás II. recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg alma
  • 10 dkg cukor
  • 7 szikkadt kifli
  • 7 dkg mazsola
  • 6 tojássárgája
  • 4 tojásfehérje
  • 3 ek házi baracklekvár
  • 5 dl tej
  • 3 ek folyékony margarin
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg őrölt pirított mogyoró
  • 5 dkg aprított mogyoró
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 kk fahéj
  • fél kk reszelt citromhéj


Elkészítése:

A kifliket szeleteljük fel, a mazsolát vízzel forrázzuk le.

Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk cikkekre. Egy tepsit vajazzunk ki, és morzsával szórjuk meg, hogy ne égjen az oldalára a kifli. Tegyük bele a kifliszeleteket, majd rá a mazsolát és az almákat. Folyékony margarinnal öntözzük meg.

A tejet és a tejszínt öntsük össze, majd forraljuk fel. Vegyük le a tűzhelyről, és adjuk hozzá az előzőleg cukorral habosra kikevert tojássárgáját , citromhéjat, a vanília aromát, valamint a fahéjat és az őrölt mogyorót. Keverjük össze alaposan, és öntsük az almák tetejére.

Előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Közben a tojásfehérjét a cukorral verjük fel kemény habbá, és tegyük hozzá a lekvárt. Jól keverjük el, kenjük a sütőből kivett tészta tetejére. Szórjuk meg a mogyoró darabokkal, és tegyük vissza s sütőbe szép barnára sülni, de inkább szárítani, 160 fokon.

Ha pirosra sült a hab, nyitott sütőajtónál hagyjuk néhány percig a sütőben, nehogy hirtelen összeessen, mikor kivesszük. Felkockázva, langyosan tálaljuk.
[box style=”info”][/box]

https://receptneked.wps.hu/teszta/maglyarakas-ii/