Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Magvas lángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk egy teáskanál cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. (Ha nem szeretnénk felfuttatni, egyszerűen a legvégén adjuk hozzá a tejet, és pótoljuk, ha szükséges). A felfuttatott élesztőt hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz, és puha tésztát dagasztunk belőle, majd langyos helyen duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, a tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kis […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
remeny79
Beküldte: 2013.01.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk egy teáskanál cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. (Ha nem szeretnénk felfuttatni, egyszerűen a legvégén adjuk hozzá a tejet, és pótoljuk, ha szükséges). A felfuttatott élesztőt hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz, és puha tésztát dagasztunk belőle, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, a tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kis darabokra szaggatjuk, és forró olajban kisütjük, ezek lesznek a lángosok. A tészta másik felét fél cm vastagra kinyújtjuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, majd a csíkokat virslikre tekerjük. Ezután negyed óráig kelesztjük a virslis tekercseket, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

Fokhagymás tejfölös mártással és reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
remeny79
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is