A tejet meglangyosítjuk egy teáskanál cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. (Ha nem szeretnénk felfuttatni, egyszerűen a legvégén adjuk hozzá a tejet, és pótoljuk, ha szükséges). A felfuttatott élesztőt hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz, és puha tésztát dagasztunk belőle, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, a tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kis darabokra szaggatjuk, és forró olajban kisütjük, ezek lesznek a lángosok. A tészta másik felét fél cm vastagra kinyújtjuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, majd a csíkokat virslikre tekerjük. Ezután negyed óráig kelesztjük a virslis tekercseket, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
Fokhagymás tejfölös mártással és reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!