Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magvas lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 750 g finomliszt
  • 450 g kefir
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 evőkanál lenmag
  • 2 evőkanál szezámmag
  • só
  • 1,5 dl tej ( lehet több ez liszt függő)
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk egy teáskanál cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. (Ha nem szeretnénk felfuttatni, egyszerűen a legvégén adjuk hozzá a tejet, és pótoljuk, ha szükséges). A felfuttatott élesztőt hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz, és puha tésztát dagasztunk belőle, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, a tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kis darabokra szaggatjuk, és forró olajban kisütjük, ezek lesznek a lángosok. A tészta másik felét fél cm vastagra kinyújtjuk, ujjnyi csíkokra vágjuk, majd a csíkokat virslikre tekerjük. Ezután negyed óráig kelesztjük a virslis tekercseket, majd forró olajban aranybarnára sütjük.

Fokhagymás tejfölös mártással és reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/teszta/magvas-langos/