Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 30 dkg finomliszt 2 dl langyos víz 1 teáskanál só 1 teáskanál cukor 1 dkg friss élesztő 1,5 evőkanál napraforgó olaj Feltét: 25 dkg füstölt, főtt házi sonka vagy sima sertés darált hús 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 dl sűrített paradicsom 1 teáskanál őrölt pirospaprika 1 nagy csipet só, vigyázzunk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
veruss74
Beküldte: 2015.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dl langyos víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dkg friss élesztő
  • 1,5 evőkanál napraforgó olaj

Feltét:

  • 25 dkg füstölt, főtt házi sonka vagy sima sertés darált hús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 nagy csipet só, vigyázzunk, mert a sonka is sós!
  • 1 pici cukor, hogy a paradicsom savasságát enyhítse
  • 1 babérlevél
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • néhány levél friss bazsalikom
  • 1 fej lilahagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál zsír


Elkészítése:

Az élesztőt feloldjuk egy kevés langyos vízben. Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, cukrot, olajat és az élesztőt, majd a langyos vízzel összegyúrjuk és közepesen lágy, rugalmas tésztává dagasztjuk, míg a tészta felülete fényes és hólyagokat vet.

Tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük 30 percig, míg duplájára kel.

Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a tetejére a ragut.
A sonkát ledaráljuk, majd kevés zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, átforgatjuk. Ha nyers darált hússal készítjük, akkor értelemszerűen több ideig sütjük.
Hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsomot, majd készre főzzük a húsos ragut és hagyjuk hűlni.

A tésztát, miután megkelt, enyhén lisztezett munkalapon óvatosan átgyúrjuk és 5 percig letakarva, pihentetjük.

Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.

A tésztát kissé kinyújtjuk, de elég csak kézzel másfél centi magasra, az ujjainkkal megnyomkodjuk és ráhelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. A tetején egyenletesen elosztjuk a ragut.
A lila hagymát felszeleteljük és elosztjuk a lepény tetején a bazsalikomlevelekkel együtt.

A végén az egészet megszórjuk reszelt sajttal és betesszük az előmelegített sütőbe, 220 fokon, körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük.

Miután megsült, szeletelve, még melegen fogyasztjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
veruss74
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is