Elkészítése
A lisztből, vajból és tejfölből vajastésztát készítünk, amit késsel dolgozunk ki. Egy kis cipónyi tésztát félreteszünk, a többit kinyújtjuk, és egy nagy tortaformát kibélelünk vele. Az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a laskára vágott füstölt húst és a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, majd néhány perc múlva beleöntjük a paradicsompürét és kétszer annyi vizet. Ezt az egészet körülbelül öt percig forraljuk.
Közben sós vízben puhára főzzük az összetördelt makarónit, leszűrjük, majd összekeverjük a gombás-sonkás paradicsommártás sűrűjével. Ezt a keveréket a tésztával kibélelt tortaformába öntjük.
A félretett tésztából kinyújtunk egy kerek lapot, és befedjük vele a töltött tésztás alapot. A tetejét nyers tojással megkenjük, majd a sütőben szép aranyszínűre sütjük.
Tálaláskor a tortaformát óvatosan eltávolítjuk, a tortát pedig a tésztalappal együtt egy tálra csúsztatjuk. Úgy szeleteljük, mint egy tortát, és a maradék paradicsommártást külön tálaljuk hozzá.
