Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Makarónitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 16 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg makaróni
  • olaj
  • 1 evőkanál vöröshagyma (reszelve )
  • 20 dkg főtt füstölt tarja
  • 20 dkg gomba
  • 1 db tojás
  • 1 kis doboz paradicsomkonzerv
  • só
  • csipet cukor
  • bors

Elkészítése

A lisztből, vajból és tejfölből vajastésztát készítünk, amit késsel dolgozunk ki. Egy kis cipónyi tésztát félreteszünk, a többit kinyújtjuk, és egy nagy tortaformát kibélelünk vele. Az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a laskára vágott füstölt húst és a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, majd néhány perc múlva beleöntjük a paradicsompürét és kétszer annyi vizet. Ezt az egészet körülbelül öt percig forraljuk.

Közben sós vízben puhára főzzük az összetördelt makarónit, leszűrjük, majd összekeverjük a gombás-sonkás paradicsommártás sűrűjével. Ezt a keveréket a tésztával kibélelt tortaformába öntjük.

A félretett tésztából kinyújtunk egy kerek lapot, és befedjük vele a töltött tésztás alapot. A tetejét nyers tojással megkenjük, majd a sütőben szép aranyszínűre sütjük.

Tálaláskor a tortaformát óvatosan eltávolítjuk, a tortát pedig a tésztalappal együtt egy tálra csúsztatjuk. Úgy szeleteljük, mint egy tortát, és a maradék paradicsommártást külön tálaljuk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/teszta/makaronitorta/