Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mákos nudli egy klasszikus magyar édesség. Puha krumplis tésztából készül, amelyet cukros mákba forgatva tálalunk. Egyszerű, mégis nagyon finom desszert.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2013.09.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, majd langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, majd tésztává gyúrjuk.

A tésztából kisebb darabokat tépünk, lisztezett felületen rudakat sodrunk, majd 2,5–3 cm-es darabokra vágjuk. A nudlikat a két tenyerünk között kissé megsodorjuk.

Egy nagy fazékban sós, olajos vizet forralunk. A nudlikat több adagban kifőzzük: amikor feljönnek a víz tetejére, még 1–2 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és lecsepegtetjük.

A darált mákot a porcukorral összekeverjük, majd a nudlikat óvatosan beleforgatjuk. Melegen tálaljuk.

Tipp

A cukros mák helyett a nudlikat fahéjas porcukorba vagy darált dióba is forgathatjuk. Ha gazdagabb desszertet szeretnénk, kevés vajon is átforgathatjuk tálalás előtt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is