Elkészítése
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 2 tojás
- 50 dkg rétesliszt
- 15 dkg vaj
- só
- 20 dkg darált mák
- porcukor
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomóval áttörjük.
Hozzáadunk 1 tk sót, 5 dkg vajat, a tojást, a lisztet, majd lágy tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát 8 darabra vágjuk, és mindegyikből ujjnyi vastag rudat sodrunk, amit aztán 1-2 cm-es darabokra vágunk.
Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a nudlikat. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd szűrőkanállal lecsöpögtetjük.
A maradék vajat egy serpenyőben megforrósítjuk, és erős tűzön megpirítjuk a lecsepegtetett nudlikat.
Végül megszórom a porcukros mákkal.

