Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mákos tészta egy igazi klasszikus magyar édesség, amely egyszerű hozzávalókból készül, mégis sokak kedvence. A frissen főtt tészta, a darált mák és a porcukor harmonikus együttese gyorsan elkészíthető és laktató fogás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.09.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A tésztát lobogó, sós és kevés olajjal elkevert vízben főzzük ki. Időnként keverjük meg, hogy ne ragadjon össze, majd szűrjük le, és hagyjuk kicsit lecsepegni. (Nem szükséges teljesen megszárítani, a kissé nedves tészta jobban felveszi a mákot.)

A mákot daráljuk le, és keverjük össze porcukorral ízlés szerint. A leszűrt tésztát tegyük vissza egy lábasba kevés olajjal, és óvatosan melegítsük át, vigyázva, hogy ne piruljon meg. Zárjuk el a lángot, majd forgassuk bele a cukros mákot.

Tálaláskor, ha édesebben szeretjük, még szórhatunk rá kristálycukrot vagy porcukrot.

Tipp

A tészta egy részét lecserélhetjük teljes kiőrlésűre, így könnyedebb változatot kapunk. Ha különlegessé szeretnénk tenni, szórhatunk rá egy kevés reszelt citromhéjat is, ami friss ízt ad a klasszikus fogásnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is