Tészta főzése
A spagettit lobogó, sós vízben, kevés olajjal a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük. Leszűrjük, de forrón félretesszük a mártás elkészítéséhez.
Mártás elkészítése
Közben egy kisebb edényben felforrósítjuk az olívaolajat (legjobb az aszalt paradicsom fűszeres olaját használni). Hozzáadjuk a feldarabolt aszalt paradicsomot, majd belekeverjük a mascarponét. Sóval, fehérborssal és frissen őrölt korianderrel ízesítjük, amíg egynemű, krémes mártást kapunk.
Összeállítás és tálalás
A forró, leszűrt spagettit átforgatjuk a mascarponés mártásban, és azonnal tálaljuk. A tetejét apróra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal szórjuk meg.
Tipp
A mascarponés szósz alapját gazdagíthatjuk kevés reszelt citromhéjjal, ami frissítő ízt ad. Ha tartalmasabbá szeretnénk, sült csirkecsíkokkal vagy pirított gombával is feldobhatjuk.