Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mascarponés spagetti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g spagetti tészta
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 5 db aszalt paradicsom
  • 2 evőkanál olaj (a fűszeres aszalt paradicsom olajából használtam)
  • só
  • fehérbors
  • koriander
  • petrezselyemzöld
  • reszelt sajt

Elkészítése

Tészta főzése

A spagettit lobogó, sós vízben, kevés olajjal a csomagoláson feltüntetett ideig főzzük. Leszűrjük, de forrón félretesszük a mártás elkészítéséhez.

Mártás elkészítése

Közben egy kisebb edényben felforrósítjuk az olívaolajat (legjobb az aszalt paradicsom fűszeres olaját használni). Hozzáadjuk a feldarabolt aszalt paradicsomot, majd belekeverjük a mascarponét. Sóval, fehérborssal és frissen őrölt korianderrel ízesítjük, amíg egynemű, krémes mártást kapunk.

Összeállítás és tálalás

A forró, leszűrt spagettit átforgatjuk a mascarponés mártásban, és azonnal tálaljuk. A tetejét apróra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal szórjuk meg.

Tipp

A mascarponés szósz alapját gazdagíthatjuk kevés reszelt citromhéjjal, ami frissítő ízt ad. Ha tartalmasabbá szeretnénk, sült csirkecsíkokkal vagy pirított gombával is feldobhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/mascarpones-spagetti/