Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Matróz tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 nagy pohár tejföl

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, az olajat, a tejfölt és az élesztős tejet összedolgozzuk, majd sima, rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Töltelék

A töltelék ízlés szerint variálható. Készíthetünk pizza jellegű szószt tejföl és piros arany keverékéből. Ehhez adhatunk külön-külön pirított hagymával készült csirkemellet vagy darált húst. A kétféle hús tetszés szerint akár össze is keverhető. Plusz ízért tehetünk hozzá kukoricát vagy más zöldségeket is.

Összeállítás és sütés

A megkelt tésztát három részre osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a választott töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal, majd behajtjuk az oldalait és a végeit. Olajozott tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve vizes ruhával áttöröljük, hogy a tészta puha maradjon.

Tipp

A matróz tekercs készülhet spenótos, sajtkrémes vagy akár kolbászos töltelékkel is. Ha többféle változatot készítünk egyszerre, színes és változatos falatokat kínálhatunk a vendégeknek.

https://receptneked.wps.hu/teszta/matroz-tekercs/