Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mediterrán patisszonos tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 db csillagtök
  • 1 db elősütött padlizsán
  • 1 fej lilahagyma
  • 0,5 db sárga paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 db hámozott paradicsom
  • csipet szárított bazsalikom
  • 3 csepp édesítőszer
  • 1 teáskanál mascarpone
  • 1 mokkáskanál adalékmentes ételízesítő
  • reszelt parmezán
  • penne tészta
  • só
  • bors

Elkészítése

Megsütjük sütőben a padlizsánt (vagy parázson, az az igazi, én ilyenkor 2-3 kg-ot sütök egyszerre és krém készül belőle).

A csillagtököt feldaraboljuk és ételízesítős vízben 4-5 perc alatt megpároljuk.

Felaprítjuk a hagymát, a paprikát és olívaolajon elődinszteljük, majd rátesszük a fokhagymát, a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, szárított bazsalikommal.

Botmixerrel pürésítjük, majd beletesszük a csillagtököt, 1 teáskanál mascarponét és összeforraljuk, majd a tésztával kínáljuk.

Tetejére parmezánt hintünk (szárított bazsalikomot is tehetünk rá).

https://receptneked.wps.hu/teszta/mediterran-patisszonos-teszta/