Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kis csokor (3 dkg) friss medvehagyma
- 1 ek olaj
- 1 kk fokhagymapor
- 1 kevés só
- 2 dl főzőtejszín
- frissen őrölt szerecsendió
- 1 ek liszt
- 1 tk étkezési keményítő
- 5 dl tésztalé (ebben főtt a sacchettini)
- 1 ek vaj
- 1 csomag (25 dkg) sacchettini tészta
Elkészítése:
A vajat serpenyőben felolvasztjuk, és a mosott, aprított medvehagymát rádobjuk.
Közben a töltött tésztát kifőzzük, és a levét félretesszük. Nagyon ízletes a töltött tészta leve, hiszen a szarvasgomba íze is benne érződik.
A liszttel megszórjuk a kissé párolt medvehagymát, és kevés sóval, borssal és szerecsendióval, valamint fokhagymaporral ízesítjük. Ezután a tésztalével felöntjük, és kb. 10 percig főzzük. Botmixerrel pépesítjük, és a tejszínt is hozzákeverjük.
A keményítőt kevés vízzel elvegyítjük, és azt is beleöntjük, hogy besűrűsödjön a mártás. Ettől lesz krémesen lágy.
[box style=”info”]A tésztát készen vásároltam, viszont a mártást én készítettem a nagyon intenzív ízű, aromás, friss medvehagymából.[/box]

