Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a medvehagymás gnocchi igazi tavaszi finomság, amely önmagában is laktató, de húsok mellé köretként is kiváló. A friss medvehagyma pesto különleges ízt ad neki, és számtalan más ételben is felhasználható. Gnocchi elkészítése A burgonyát sós vízben puhára főzzük. Kicsit kihűtjük, majd krumplinyomón áttörjük. A krumplit keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a 3-4 púpos evőkanál […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
anikò varga
Beküldte: 2013.08.16.

Hozzávalók

Elkészítése

Ez a medvehagymás gnocchi igazi tavaszi finomság, amely önmagában is laktató, de húsok mellé köretként is kiváló. A friss medvehagyma pesto különleges ízt ad neki, és számtalan más ételben is felhasználható.

Gnocchi elkészítése

  1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük.
  2. Kicsit kihűtjük, majd krumplinyomón áttörjük.
  3. A krumplit keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a 3-4 púpos evőkanál medvehagyma pestót, a tojássárgákat (elhagyható), valamint kb. 30-40 dkg lisztet.
  4. Kézzel összegyúrjuk, és ha szükséges, adunk még hozzá lisztet. A tészta akkor jó, ha lágy, de elválik az edény falától.
  5. Belisztezett deszkára tesszük, átgyúrjuk.
  6. Kisebb adagokat csípünk le, ujjnyi vastag hengerré sodorjuk, majd késsel kétujjnyi darabokra vágjuk.
  7. Villával megnyomkodjuk a darabokat, így mintásak lesznek, és jobban tapad rájuk a szósz.
  8. A gnocchikat lisztezett felületen elterítjük, hogy ne érjenek egymáshoz. Ha van idő, 30 percig pihentetjük, de akár azonnal is főzhetjük.
  9. Bőséges, lobogó, sós vízben főzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, még 1-2 percig főzzük.
  10. Szűrőkanállal forró vajra szedjük, és pár pillanatig pirítjuk.
  11. Tálaláskor meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk pirított szalonnával és annak zsírjával, végül reszelt sajttal koronázzuk.

Medvehagyma pesto készítése

  1. Egy csokor friss medvehagymát alaposan megmosunk, a leveleket leszárítjuk.
  2. Késsel felaprítjuk, majd robotgépbe tesszük.
  3. Hozzáadunk egy kevés tengeri sót, és annyi olívaolajat, hogy krémes állagú masszát kapjunk.
  4. Üvegbe töltjük, a tetejét kevés olajjal lezárjuk, hogy légmentesen elálljon.

A medvehagyma pesto sokoldalúan felhasználható: húsokhoz pácnak, pirítósra kenve, péksütik töltelékeként, rizottóba vagy tésztákhoz keverve – igazi titkos hozzávaló a konyhában.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Tavasz Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is