Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás kenyérlángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 50 ml tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg szalonna
  • 2 nagyobb fej lilahagyma
  • 2 csokor medvehagyma

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, és apránként langyos vizet adagolva rugalmas tésztát dagasztunk. A tészta állaga ne legyen se túl lágy, se túl kemény. A dagasztás végén hozzáadunk 1 teáskanál margarint vagy vajat, és alaposan beledolgozzuk a tésztába.

Apróra vágott medvehagymát is keverhetünk a tésztába, ha intenzívebb ízt szeretnénk. A tésztát letakarjuk, és langyos helyen kb. 20-30 percig kelesztjük, amíg a duplájára nő.

Amikor a tészta megkelt, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy zsiradékkal kikenünk. A tésztát a tepsibe nyomkodjuk egyenletesen.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírjára pirítjuk. A tejföllel megkenjük a tészta tetejét, majd eloszlatjuk rajta a pirított szalonnadarabokat. Meghintjük a maradék medvehagymával, és a lilahagymát vékony karikákra vágva a tetejére tesszük.

Sütés:

Előmelegített sütőben, 180-200 °C-on kb. 20-25 percig sütjük.

Tálalás:

A medvehagymás kenyérlángost frissen, melegen kínáljuk. Nagyszerű vendégváró vagy borkorcsolya, de önálló ételként is megállja a helyét.

https://receptneked.wps.hu/teszta/medvehagymas-kenyerlangos/