Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Galuskák

Tészta félék receptjei

Medvehagymás nokedli juhtúróval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 csokor medvehagyma 450 g liszt 1 tojás kb 1 bögre víz 1 kávéskanál só olívaolaj 150 g füstölt szalonna 250 g juhtúró Elkészítése: A frissen szedett medvehagymát leöblítjük, majd kevés víz hozzáadásával botmixerrel pürésítjük. Egy tálba szórjuk a lisztet, adjuk hozzá a tojást, a sót, a medvehagymapürét és annyi vizet, hogy galuskasűrűségű masszát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
illeskrisz
Beküldte: 2017.10.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 csokor medvehagyma
  • 450 g liszt
  • 1 tojás
  • kb 1 bögre víz
  • 1 kávéskanál só
  • olívaolaj
  • 150 g füstölt szalonna
  • 250 g juhtúró


Elkészítése:

A frissen szedett medvehagymát leöblítjük, majd kevés víz hozzáadásával botmixerrel pürésítjük.

Egy tálba szórjuk a lisztet, adjuk hozzá a tojást, a sót, a medvehagymapürét és annyi vizet, hogy galuskasűrűségű masszát kapjunk. Ne kevergessük sokat a tésztát, mert akkor nem lesz jó a galuskánk állaga.

Egy nagyobb edényben forraljunk sós vizet és szaggassuk bele a galuskákat. 2-3 perc alatt megfőnek, akkor szűrőkanállal szűrjük le.

A szalonnát vágjuk apró kockákra és egy serpenyőben süssük ki a zsírját. A kisült zsírral locsoljuk meg a kész galuskákat és keverjük el.

Tálaláskor szórjuk meg a galuskákat a szalonna kockákkal, morzsoljunk rá juhtúrót és forrón kínáljuk az ételt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
illeskrisz
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is