Elkészítése
Tészta
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. A tésztát meleg helyen, letakarva egy órán keresztül kelesztjük, amíg a duplájára nő.
Feltét
Amíg a tészta kel, elkészítjük a feltétet. A hagymát, fokhagymát és a chilit apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a chilit és a darált marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük oregánóval. A húst 8-10 percig pirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt. Az egészet addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
Összeállítás
A megkelt tésztát egy kiolajozott tepsibe nyomkodjuk egyenletesen. A tetejét megkenjük a paradicsomos-marhahúsos mártással. Rászórjuk a kukoricát és a babot, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
Sütés
A pizzát előmelegített sütőben 180-200°C-on 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és a tészta átsül.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
