Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mexikói pizza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg kukoricaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • kb. 4 dl langyos víz (vagy tej )

A feltéthez

  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 doboz vörösbab
  • 30 dkg trappista sajt
  • 2 db chilipaprika
  • só
  • bors
  • oregánó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl sűrített paradicsom

Elkészítése

Tészta

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. A tésztát meleg helyen, letakarva egy órán keresztül kelesztjük, amíg a duplájára nő.

Feltét

Amíg a tészta kel, elkészítjük a feltétet. A hagymát, fokhagymát és a chilit apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a chilit és a darált marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük oregánóval. A húst 8-10 percig pirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomszószt. Az egészet addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.

Összeállítás

A megkelt tésztát egy kiolajozott tepsibe nyomkodjuk egyenletesen. A tetejét megkenjük a paradicsomos-marhahúsos mártással. Rászórjuk a kukoricát és a babot, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.

Sütés

A pizzát előmelegített sütőben 180-200°C-on 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és a tészta átsül.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/mexikoi-pizza/