Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mexikói zöldséges rétes bolognai szósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olaj
  • 60 dkg zöldség (mirelit vagy apróra kockázott vegyes idény zöldség)
  • 2 csomag bolognai alappor
  • 2 csomag réteslap
  • 1 db tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, majd a zöldségeket hozzáadva megpároljuk. Belekeverjük a bolognai alapot, felöntjük hideg vízzel, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Ezután gyenge tűzön készre főzzük. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

A réteslapokat vékonyan megkenjük olajjal, és hármasával egymásra rétegezzük. Az egyik szélükre zsemlemorzsát szórunk, majd a zöldséges tölteléket egyenletesen elosztva a lapok szélére helyezzük. Szorosan feltekerjük a réteseket.

A tetejüket felvert tojással megkenjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben helyezzük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Felszeletelve, ízlés szerint tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/mexikoi-zoldseges-retes-bolognai-szosszal/