Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Milánói makaróni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg makaróni
  • 20 dkg sonka
  • 30 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 dl ketchup
  • só
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • cukor
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A hagymát apróra, a sonkát és a szalonnát vékony csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A kipirított szalonnán megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát. Rátesszük a sonkát, és 8-10 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, oregánót és bazsalikomot adunk hozzá. Ezután hozzákeverjük a gombát, és addig pároljuk, amíg a gomba levét kezd elfőni. Belerakjuk a paradicsompürét és a ketchupot, majd 5-6 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, és cukorral ízesítjük.

Tálalásnál a ragut a kifőtt tésztára szedjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/milanoi-makaroni-2/