Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húsos, sonkás tészták

Milánói makaróni

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vöröshagymát egy kis olajon kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a gombát, amelyet pirítsunk addig, amíg levet nem enged. Közben sózzunk, borsozzunk. Ezt követően öntsük fel a gombát a paradicsompürével, és kevergetés mellett kezdjük őket forralni, hogy a paradicsompüré veszítsen a víztartalmából. Néhány perc múlva tegyük bele a sonkát is a milánói alapba, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát egy kis olajon kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a gombát, amelyet pirítsunk addig, amíg levet nem enged. Közben sózzunk, borsozzunk. Ezt követően öntsük fel a gombát a paradicsompürével, és kevergetés mellett kezdjük őket forralni, hogy a paradicsompüré veszítsen a víztartalmából. Néhány perc múlva tegyük bele a sonkát is a milánói alapba, majd ha a szósz már majdnem elkészült, akkor tegyük bele a fokhagymát és a zöldfűszereket is. Cukrot csak akkor tegyünk a milánói alapba, ha a paradicsom miatt nagyon savanyúnak éreznénk azt.

Amint látják, a paradicsompüré miatt nem kell vizet adni a recepthez. Fontos azonban, hogy a püré víztartalmából forraljunk el, hogy a milánói szósz ne legyen túl híg – és persze azt is vegyük számításba, hogy a gombának is magas a víztartalma.

A kész milánói szószt halmozzuk rá a frissen kifőtt makaróni tésztára, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és már fogyaszthatjuk is.

A milánói makaróni mellé fogyasszanak egy könnyű, száraz vörösbort, mondjuk kékfrankost.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is