Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Milánói makaróni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg makaróni tészta (kifőzve )
  • 25 dkg sonka ( felkockázva)
  • 50 dkg csiperkegomba ( apróra vágva)
  • 1 fej vöröshagyma ( apróra vágva)
  • 4 gerezd fokhagyma ( apróra vágva)
  • 0,5 liter paradicsompüré
  • só
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó
  • reszelt sajt
  • cukor
  • olaj

Elkészítése

A vöröshagymát egy kis olajon kezdjük el pirítani, majd adjuk hozzá a gombát, amelyet pirítsunk addig, amíg levet nem enged. Közben sózzunk, borsozzunk. Ezt követően öntsük fel a gombát a paradicsompürével, és kevergetés mellett kezdjük őket forralni, hogy a paradicsompüré veszítsen a víztartalmából. Néhány perc múlva tegyük bele a sonkát is a milánói alapba, majd ha a szósz már majdnem elkészült, akkor tegyük bele a fokhagymát és a zöldfűszereket is. Cukrot csak akkor tegyünk a milánói alapba, ha a paradicsom miatt nagyon savanyúnak éreznénk azt.

Amint látják, a paradicsompüré miatt nem kell vizet adni a recepthez. Fontos azonban, hogy a püré víztartalmából forraljunk el, hogy a milánói szósz ne legyen túl híg – és persze azt is vegyük számításba, hogy a gombának is magas a víztartalma.

A kész milánói szószt halmozzuk rá a frissen kifőtt makaróni tésztára, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, és már fogyaszthatjuk is.

A milánói makaróni mellé fogyasszanak egy könnyű, száraz vörösbort, mondjuk kékfrankost.

 

https://receptneked.wps.hu/teszta/milanoi-makaroni-3/